Πέμπτη 31/5 στο Camp – Πλατεία Κοτζιά

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας … και Άνοιξη* Or Has Snow returned to Water?

«Οι Εποχές του Χρόνου εναλλάσσονται με σταθερή, εύρυθμη κανονικότητα, κι αν συμβεί κάποια παρέκκλιση δεν θα είναι σχεδόν ποτέ στον ρυθμό εναλλαγής τους. Αυτό το επαναλαμβανόμενο, τακτικό μοτίβο είναι εμφανές, εγγράφεται σε όλα τα φαινόμενα από τις κινήσεις του ηλιακού συστήματος , έως και την μεταναστευτική συνήθεια των ζώων. Η Ζωή ολόκληρων πολιτισμών αλλά και των ατόμων ξεχωριστά όπως και η Φύση των πραγμάτων φαίνεται να υπόκεινται σε αυτούς τους νόμους της κυκλικότητας.

Έτσι και η ζωή ενός ατόμου αποτελείται από ‘εποχές’, όπως η άνοιξη νέων ιδεών, το καλοκαίρι της εργασίας και της συγκομιδής , το φθινόπωρο της πληρότητας και ο χειμώνας της ανάπαυσης και περισυλλογής… » (R.L.Wing)

* (από την ομώνυμη ταινία Spring, Summer, Fall, Winter … And Spring του σκηνοθέτη Ki-duk Kim)

Μια οπτικοακουστική εμπειρία, που προκύπτει μέσα από τον μοναδικό τρόπο παρατήρησης, ακρόασης και αντίληψης του κόσμου μας. Αποτέλεσμα έμπνευσης, που δημιουργείται από την αντιπαράθεση της Κανονικότητας των γεγονότων με το Ασυνήθιστο και το Απρόοπτο. Έτσι η ορθολογική ερμηνεία της φύσης συναντά την μυθοπλαστική ποιητικότητα στον τόπο της μουσικής δράσης. Η ζωντανή φυσική ερμηνεία, αφαιρετική μεν μεταξύ των ηχητικών διατυπώσεων της αφουγκράζεται το ‘προβλέψιμο σχέδιο’ των εποχών που ‘ρυθμίζει’ την φυσική ροή της ζωής, και τις σχέσεις που προκύπτουν μεταξύ της ύλης, της μορφής , της δυνατότητας και της πραγματικότητας και το μεταπλάθει σε ένα ηχητικό γεγονός.

CAMP (Contemporary Art Meeting Point) 

Ημερομηνία: Πέμπτη 31.5.2012  Ώρα: 20:00  free entrance

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s