Ξανα-σκέψου την Αθήνα | Re-think Athens

28 Φεβρουαρίου-6 Μαρτίου 2013
12:00-21:00 Εκθεσιακός χώρος | Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών | Λεωφόρος Συγγρού 107-109

Ο Ευρωπαϊκός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Re-think Athens | Ξανα-σκέψου την Αθήνα φτάνει στη ανάδειξη του νικητή, με όραμα στο τέλος του 2015 το κέντρο της Αθήνας να έχει μεταμορφωθεί.

Παρακολουθήστε σε ζωντανή αναμετάδοση την ανακοίνωση του νικητή, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, στις 13:00: ελληνικά ή αγγλικά.

Από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 6 Μαρτίου, η Στέγη φιλοξενεί στον εκθεσιακό της χώρο μακέτες και σχέδια από το σύνολο των προτάσεων που κατατέθηκαν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που διοργάνωσε και χρηματοδότησε το Ίδρυμα Ωνάση.

Η Αθήνα σχεδιάστηκε για να είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με ένα κέντρο σε ανθρώπινη κλίμακα. Το έργο καλύπτει μια ευρύτερη περιοχή που τοποθετείται στον άξονα: Λεωφόρος Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Πλατεία Δικαιοσύνης, Ομόνοια, Πατησίων, Αρχαιολογικό Μουσείο, Πλατεία Αιγύπτου. Η παρέμβαση θα δώσει νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας, με την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών χρήσεων, την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και την ευκολότερη πρόσβαση και απόλαυση του κέντρου για όλους τους πολίτες. Η Αθήνα αλλάζει. Ας πάρουμε όλοι μια γεύση από το νέο της πρόσωπο.

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s