Λίνα Καλπαζίδου – Το κορίτσι που τόλμησε να κοιτάξει ψηλά

Η πολυπλοκότητα της Λίνας, γίνεται φανερή από την ίδια την καταγωγή της. Η μία της ρίζα τοποθετείται γεωγραφικά στην Καισάρεια (Πρωτεύουσα της Καππαδοκίας) και η δεύτερη, στον Καύκασο (Εύξεινο Πόντο).  Οι δύο οικογένειες εκδιώχθηκαν και εγκαταστάθηκαν στην Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε  η Λίνα.

Πριν 3 χρόνια, ένα κορίτσι αφήνει πίσω της την συμπρωτεύουσα και εγκαθίσταται στην Αθήνα, με σκοπό να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει την θέση της στα πράγματα. Από τότε μέχρι και σήμερα αποδεικνύει στον εαυτό της ότι μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια, ανεξάρτητη.

Με πάτημα λοιπόν την λέξη «ανεξαρτησία», η Λίνα βλέπει τον εαυτό της συνεχώς να φεύγει και μεταφράζει αυτή την φυγή ως μία απόδραση από τα κεκτημένα της, μια αναζήτηση του βέλτιστου. Βέβαια με την πάροδο του χρόνου ανακαλύπτει πως έχει ανάγκη την αφοσίωση σε μία σχέση, γι’αυτό και προσπαθεί να εξοικειωθεί με αυτό το διαφορετικό μονοπάτι. Υποστηρίζει πως η «βάση» είμαστε εμείς οι ίδιοι , ότι προορισμό και να πάρουμε θα είναι για να επιστρέψουμε καλύτεροι σε εμάς.

Μεταφερόμενοι  λοιπόν στον επαγγελματικό τομέα, η Λίνα δεν μπορεί να συμπιέσει το «είναι» της μέσα στα όρια μιας ειδικότητας και αυτό γιατί κανείς μας δεν είναι μόνο ένα πράγμα.  Στην τρέχουσα περίοδο καταπιάνεται τόσο με παράδοση μαθημάτων γιόγκα όσο και με την υποκριτική (θέατρο).  Το στοιχείο ωστόσο που στιγματίζει την υπόστασή της είναι η «μεταμόρφωση» και τα πρώτα δείγματα προκύπτουν από την παιδική κιόλας ηλικία, όπου με περούκες της γιαγιάς και άλλα homemade υλικά στήνει ένα ψεύτικο περιβάλλον, μέσα στο οποίο η ίδια υπάρχει πραγματικά. .. Κάπως έτσι φτάνει στο σήμερα, όπου μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο υπό την μάσκα της ηθοποιού πλέον. Η μεταμόρφωση για την Λίνα είναι «εξέλιξη» και η εξέλιξη συνεπάγεται την απόλυτη και κυνική αυτογνωσία.

 Στην υπόθεση ότι 21/12/12 θα ερχόταν όντως το τέλος του κόσμου, εκείνη επιλέγει τις ακόλουθες κινήσεις σαν τελευταίες: «Να κάνει έρωτα, να φιλήσει τους γονείς και τον αδερφό της και να καταλήξει σε ένα λούνα παρκ καθισμένη κάτω από τον μύλο μέχρι να εξατμιστεί η σκιά της» Κι αν της ρωτήσεις γιατί σε λούνα παρκ, θα σου πει ότι είναι η σύνδεσή της με μία παιδικότητα που δεν βίωσε όταν έπρεπε.

Συνοψίζοντας, η Λίνα Καλπαζίδου είναι ένα παιδί που μετά από κάθε παράσταση, φεύγει ακολουθώντας έναν άλλο δρόμο, ένας άνθρωπος των άκρων με βαθιά πρόθεση να βρει την ισορροπία και την ομορφιά του μέτρου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

[Η φωτογράφιση της Λίνας Καλπαζίδου πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Booze Cooperativa υπό την επιμέλεια της Μαρίας Καρανάσιου & της Αστερόπης Χατζηνικόλα για το toutέστιν.]

Μαρία Καρανάσιου

 

 

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s