Minor Project – Οι πολύχρωμοι της Πάτρας

Βράδυ Κυριακής. Τηρώντας τους εβδομαδιαίους κανόνες ρουτίνας, θα είχα μείνει σπίτι παρέα με μια μεγάλη κούπα καφέ, την τεράστια εφημερίδα με τα ένθετα και κάποια σειρά του HBO. Σκέφτηκα να κάνω την διαφορά!.. Άκουσα τις προάλλες ένα κομμάτι τους στο ραδιόφωνο και επιτόπου το αποθήκευσα στις σημειώσεις του κινητού, “in colors” > saved! Έτσι κάνω όταν κάτι μου τραβήξει την προσοχή και μετά άμεση αναζήτηση στο διαδίκτυο, όταν επιστρέψω σπίτι. Λένε πως τα απρόσμενα είναι τα καλύτερα. Αποδείχτηκε λοιπόν πολύ εύκολο, ένα τηλεφώνημα, – Θες να πάμε; και έτσι έκλεισε.

Στις 8 και κάτι, βρισκόμασταν εντός της live σκηνής “Σταυρός του Νότου Plus”. Μας υποδέχτηκε θερμά προλογίζοντας, εκπρόσωπος του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper, ο οποίος σταθμός ήταν και ο πυρήνας διοργάνωσης της συγκεκριμένης βραδιάς. Ναι, εκεί είχα ακούσει και το τραγούδι τις προάλλες, στην συχνότητά τους.. αμέσως έκανα την σύνδεση των γεγονότων.

Τα πράγματα ήταν απλά, τα παιδιά υπό την ονομασία Minor Project ήταν εξίσου απλά, αληθινά, ανθρώπινα. Χαρακτηριστικά που σπανίζουν πλέον στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Ο frontman τους, καθ όλη την διάρκεια της συνέντευξης, απαντούσε στον ενικό σε έναν άνθρωπο που ήταν όντως μεγαλύτερος του, (εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό) αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση, γιατί το έκανε από άνεση, δεν προσπάθησε να το παίξει ευγενής με την χρήση ενός δήθεν πληθυντικού.

Δύο πράγματα έχω να αναφέρω για την παρουσία των Minor Project. Πρώτον, δήλωσαν πως έχουν επιρροές από την μουσική του Χατζηδάκη, καθώς είναι αναπόφευκτο κομμάτι της μουσικής παιδείας ενός Έλληνα, όσο κι αν η γενιά μας έχει εξελιχθεί με ακούσματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η αλήθεια είναι πως και οι ίδιοι γράφουν τραγούδια με αγγλικό στίχο, αλλά είναι ώρες που ακούς την μουσική τους και νομίζεις πως είναι ελληνικό κομμάτι και εδώ παρουσιάζουν την εκτέλεσή του με μεταφρασμένο τον στίχο (σχόλιο που μετέφερα και στην παρέα μου και συμφώνησε). Το δεύτερο που θα αναφέρω, είναι πως ανάμεσα στα κομμάτια που μας παρουσίασαν, υπήρξε ένα που εμένα προσωπικά με ταξίδεψε στα σχολικά τα χρόνια, τότε που σαν νιάτο έτρεφες μια δίψα για γνώση. Το τραγούδι τους με τίτλο “Carrying your pain could be my greatest happiness” μου θύμισε τότε που ανακαλύπταμε τον Καρυωτάκη και την αγάπη που η Μαρία Πολυδούρη του εξέφραζε μέσα από τα ποιήματά της. Η εισαγωγή του κομματιού είναι δικά της λόγια και η συνέχεια είναι άκρως ατμοσφαιρική μεταφέροντάς σε, σε χρόνο παρελθοντικό.

Συνοψίζοντας, καλό είναι να σημειωθεί πως η μπάντα κάνει τα βήματά της δίχως μεγάλο promotion στήριξης. Έκαναν απλά αυτό που τους βγήκε και κάποιοι άνθρωποι το εκτίμησαν, όπως δήλωσαν και οι ίδιοι. Στην σκηνή ανέβηκε και η Μαριέττα Φαφούτη, η οποία ήρθε να τους δει αλλά με την ευκαιρία είπαν το τραγούδι στο οποίο συμμετέχει και όπως δήλωσε είναι κάτι που την τιμά!

Στο διαδίκτυο θα τους βρείτε στις εξής γωνιές:

http://www.minor-project.com

http://twitter.com/#!/minor_project

https://www.facebook.com/MinorProjectBand

Το άλμπουμ των Minor Project με τίτλο In Colors, διατίθεται δωρεάν στο ακόλουθο link:

http://www.antelmamusic.com/?pid=23&discId=9

Θα το βρείτε επίσης σε επιλεγμένα καταστήματα ! Η αγορά του αξίζει για έναν λόγο παραπάνω, για το σχεδιαστικό κομμάτι της θήκης και του δίσκου. Άλλωστε τα χειροπιαστά φέρουν και μια συναισθηματική αξία.

Μαρία Καρανάσιου

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s