Once Them Edens | The Year Is One

Μία ακόμη απόδειξη ότι η εγχώρια μουσική σκηνή βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης, είναι το γεγονός ότι κάθε τόσο ξεπροβάλλουν αξιόλογες δουλειές από νέους ανθρώπους. Αυτή λοιπόν είναι και η αφορμή να γνωρίσουμε τους Once  Them  Edens.

Ο άνθρωπος πίσω από την μάσκα, την οντότητα ή αλλιώς ο Αρλεκίνος των Once  Them  Edens, είναι ο Ω. Ένα παιδί, μόλις 22 ετών, που αποδεικνύεται πολύ πιο ώριμος από την ηλικία του, καθώς από τέλη Γυμνασίου έχει σύντροφό του την κιθάρα του και μέσω αυτής βγάζει κομμάτια του εαυτού του μεταφρασμένα σε μουσικές συνθέσεις. Έκανε τα πρώτα βήματα αυτοδίδακτος και εξελίχθηκε πρακτικά με μαθήματα από τον SinNik. Έχοντας λοιπόν στο αρχείο του διάφορες συνθέσεις, ξεκίνησε υπό την ιδέα «One  man  project» και λίγο καιρό μετά πρόσθεσε στην παρέα του κι άλλα άτομα που συνέβαλλαν σε αυτό που σήμερα βλέπουμε ως συγκροτημένη μπάντα.

Το πρώτο άλμπουμ των Once  Them  Edens  ονομάζεται  The  Year  Is  One  και σε αυτό η σύνθεση, η στιχουργία, οι κιθάρες και το drum programming  είναι υπό την επιμέλεια του Ω. Το μουσικό backround  του Ω εντοπίζεται στο hard  rock, κάνει μετάβαση στο ακραίο black metal  και εξελίσσεται σε progressive  προοπτικές και στον πειραματισμό. Ονομαστικά κάποιες από τις επιρροές του είναι: οι Opeth, οι Deathspell  Omega, οι Cynic  και οι 65  days  of  static. Τέλος, δύο πράγματα που επιβάλλεται να γνωρίζεις είναι ότι τρέφει μεγάλο θαυμασμό για τονMike  Patton  και παρακολουθεί πολύ southpark.

The Year is One | the album

Η ιστορία πίσω από την μουσική και τους στίχους, είναι η καθημερινότητα ενός Αρλεκίνου ο οποίος παρουσιάζει στο κοινό του ευτελή τέχνη, προσδίδοντας στον εαυτό του μία ταπείνωση. Ο Αρλεκίνος παράλληλα απευθύνεται στον Θεό χωρίς φόβο, αλλά με αμφισβήτηση για την μεγαλειότητά του, τραβώντας τον στο επίπεδο των θνητών ώστε ειρωνικά να του αποδείξει ότι δεν διαφέρει και πολύ από τον ίδιο του τον εαυτό. Το όλο concept  φέρει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ιδίως όταν κάνεις την σύνδεση με το artwork  που συνοδεύει το άλμπουμ (το οποίο επιμελήθηκε ο Neopithecus) και πόσο μάλλον, όταν το βιώσεις μέσω της ίδιας της μουσικής, όπου θα διαπιστώσεις πως όλα τα κομμάτια συνθέτουν κατά κάποιο τρόπο ένα μεγαλύτερο μουσικό κομμάτι που αποτυπώνει την υπόσταση του Αρλεκίνου και εξιστορεί τις νοητικές του διαδικασίες. Το  μοτίβο  που  συνοδεύει το  άλμπουμ  είναι: Only  when  jester  is  truly  sad,  all  others  are  happy.

Η πρώτη οπτικοποίηση κομματιού τους έγινε για το  …And Yet, He Gazes, δείτε το εδώ >>

 

Tracklist:

1. All Flawed

2. On Par With I

3. Penance Concrete

4. …And Yet, He Gazes

5. The Gospel Grotesque

6. All Shed

7. Postlude In B Minor, Op.8, Allegro Moderato

 

The Collective:

Jean Baptiste: Clean Vocals, Growls

Dead Fart: Brutal vocals

George Constantinou: Bass guitar

Ω: guitars, composition, lyrics, drum programming.

Album Artwork: Neopithecus (με κάποια σχέδια από τον Costantis)

Στο διαδίκτυο κατοικούν εδώ >>

https://www.facebook.com/OnceThemEdens 

https://soundcloud.com/once_them_edens

 

Μαρία Καρανάσιου

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Once Them Edens | The Year Is One

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s