1000mods

Άλλη μια αξιόλογη μέταλ μπάντα που ριζώνει στην Αθήνα και προσπαθεί με τον τρόπο της να φανεί στο εγχώριο προσκήνιο και να επεκταθεί αν μη τι άλλο. Μια μπάντα που έχει πολλά να πει σε ένα είδος πολυπαιγμένο στα μέρη μας. Όντας αρκετά δύσκολο να προχωρήσεις οτιδήποτε κι αν κάνεις σ’ αυτό τον τόπο ειδικότερα αυτή την εποχή, προσπαθούν για το καλύτερο. Το πάθος και η αφοσίωση είναι αυτό που μετράει και το αποτέλεσμα είναι άσχετο με την αξία της δουλειάς. Μερικά λόγια για την δουλειά τους τα άμεσα πλάνα τους και γενικότερα για την κατάσταση της μέταλ σκηνής στην Ελλάδα εν έτει 2013 από τους 1000mods και πιο συγκεκριμένα, από τον τραγουδιστή τους, Δάνη.

Λοιπόν κατ’ αρχάς παρουσιαστείτε όπως θέλετε, πείτε μου από που γνωριστήκατε και πόσα χρόνια παίζεται μαζί

-Η γνωριμία μεταξύ μας βαστάει εδώ και πολλά χρόνια καθώς οι 3 από τους 4 είμαστε παιδικοί φίλοι και κάποια στιγμή στο λύκειο γνωρίσαμε και τον Γιάννη(κιθάρα).Ξεκινήσαμε να παίζουμε στην αρχή όλοι μαζί μετά προστεθήκαν κάποια μέλη έφυγαν κάποια άλλα και το καλοκαίρι του 2006 ουσιαστικά η μπάντα πήρε τη μορφή που έχει τώρα: Δανης (φωνή – μπάσο), Λάμπρος (τύμπανα), Γιάννης (κιθάρες) Γιώργος (κιθάρες)

Ποια η ετυμολογία του ‘1000mods’;

-1000mods είναι μια παράφραση του χωριού Χιλιομόδι απ’ όπου και κατάγεται και μένει ο Γιώργος. Και επειδή το έχουμε συνδυάσει με πολλά (πρώτες συναυλίες εκεί, πολλά καλοκαίρια εκεί) μας ήρθε στο μυαλό αυτό το όνομα. Ουσιαστικά ξεκίνησε σαν πλάκα αλλά μας άρεσε και το κρατήσαμε!

Νομίζω σαν Ελλάδα έχουμε πολλούς ‘stonerάδες’, που πιστεύεται ότι οφείλεται αυτό; δεν είναι ιδιαίτερα φρέσκο είδος αλλά τα τελευταία χρόνια όλο και πληθύνονται οι εγχώριες μπάντες και οι συναυλίες.

-Προσωπικά πιστεύω ότι όλα οφείλονται στην αμεσότητα του συγκεκριμένου ήχου. Δεν υπάρχει κάτι το βαθύτερο στη μουσική που σκάει στ’ αυτιά σου! Ριφ heavy και δυνατά τύμπανα που εγώ προσωπικά δεν ξέρω κάποιον που να μην του αρέσει αυτό! Όσο για τις μπάντες και τις συναυλίες ήταν καιρός κάποια στιγμή όλες αυτές οι καλές μουσικές που παίζονται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα να βγουν προς τα έξω και να δει ο κόσμος ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μεγάλα ονόματα του χώρου.

Είστε πιο πολύ του σκληρού ήχου ή όχι απαραίτητα; ξέρω αρκετούς που έπαιζαν sludge και το έριξαν στη stoner λόγω μεγαλύτερου κοινού. Καλά θα πείτε παρεμφερή είναι αυτά τα 2 είδη. Ποιές είναι οι ακροάσεις σας, γενικότερα;

-Είμαστε ότι να ναι γενικώς. Ακούμε πολύ και διαφορετικού είδους μουσική. Εννοείται πως ο σκληρός ήχος θα είναι πάντα κομμάτι μας, ίσως το μεγαλύτερο αφού με σκληρή μουσικοί μεγαλώσαμε, αλλά επιρροές μπορεί να αντλήσουμε από παντού! Α και Black Sabbath!

«Στηρίζετε» με τον τρόπο σας την metal σκηνή της Αθήνας; υπάρχει ελπίδα να μεγαλώσει κι άλλο;

-Εννοείται πως την στηρίζουμε αφού και μείς είμαστε κομμάτι της metal, stoner, slugde , heavy πες την όπως θες σκηνή είναι αυτή τη στιγμή από τις πιο δυνατές και τις πιο δεμένες σκηνές στην Ελλάδα και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να γίνεται ακόμα καλύτερη.

Κάποιο μέλος σας έχει ή είχε κάποιο άλλο μουσικό project;

-Όχι… ακόμα! (γέλια)

Ετοιμάζετε νέο υλικό; περιοδείες σε Ελλάδα;

– Αυτή τη στιγμή ετοιμαζόμαστε για κάποιες συναυλίες στη Ελλάδα και στο εξωτερικό σε κάποια φεστιβάλ το καλοκαίρι.

Αυτά που έχουμε τώρα είναι στις 24 Μάιου στο An club στα Εξάρχεια με τους Half gramm of somma και τους Omega monolith, το Rockwave Festival στις 7 Ιουλιου και κάποια φεστιβάλ όπως σου είπα και πριν για τον Αύγουστο στην Ευρώπη. Και λογικά από Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουμε την προ-παραγωγή του καινούργιου δίσκου.

Διαδικτυακά τους συναντάτε στις εξής μεριές:

https://www.facebook.com/pages/1000mods/217284101582

http://1000mods.bandcamp.com/

http://www.last.fm/music/1000mods

http://www.myspace.com/1000mods

Θάνος Θηρίου

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s