ΟΔΟΣ 55

Αυτός ο μινιμαλιστικός ήχος των σύνθιων και το γρήγορο κι ενίοτε μονότονο μπιτ του drum machine δεν είναι κάτι καινούριο για τη μουσική βιομηχανία, η αναβίωση του απ’ την άλλη είναι κάτι -αναγκαίο ίσως;- αναπόφευκτο καλύτερα, για την Αθήνα του ’13.

ODOS

Σε παρόμοια μονοπάτια με τους ΑΝΤΙ…, Χωρίς Περιδέραιο, Κουμπότρυπες Α.Ε., In Trance 95, οι ΟΔΟΣ 55 εξελίσσουν αυτό το darkwave/minimal synth/post-punk/βάλε-ότι-θες συνονθύλευμα, σε σημείο που δείχνει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εποχής μας. Ο ομώνυμος περσινός δίσκος του Γεώργιου Καραμανωλάκη και Ηλία Σηφάκη παίζεται πολλές φορές μέχρι να τον χωνέψεις. Παίζεται προσεχτικά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο στιχουργικό μέρος, το οποίο σκαλίζει το μυαλό του ακροατή, βρίσκοντας εικόνες που φρόντισε με τον τρόπο του να εξαφανίσει και τις εμφανίζει μπροστά του. Βοηθάει σε τεράστιο βαθμό η αμεσότητα των στίχων και η χρήση κυρίως της ελληνικής. Στα αγγλόφωνα μέρη η όλη δημιουργία των εικόνων χάνει έδαφος. Τα φωνητικά θαμμένα όσο πρέπει, βγάζουν το επιδιωκόμενο συναίσθημα και με το παραπάνω. Χωρίς αυτό να σημαίνει επ’ ουδενί πως τα ορχηστρικά μέρη τους όπως η εισαγωγή του ‘Αττική-Βικτώρια’ υστερούν σε κάτι.
Οργισμένοι σε σημεία, σκοτεινοί και απαθείς σε άλλα.
Ρεαλιστές πάνω απ’ όλα.

Σ’ ότι αφορά τις εσκεμμένα(;) χαμηλής ποιότητας παραγωγές τους, ένα απ’ τα χαρακτηριστικά τους όπως επίσης και το ‘θόρυβο’ που βγαίνει απ’ τα προ-30ετίας πλήκτρα τους, που διακρίνεται και σε άλλες ίδιου μήκους κύματος μπάντες, λειτουργεί ολόσωστα δίνοντας ένα παραπάνω τσίμπημα στην καλά χτισμένη σκοτεινή αισθητική τους.

Τα live τους χαρακτηρίζονται κυρίως από απ’ τα σπαρακτικά φωνητικά τους τα οποία κινούνται σε διαφορετικό ύφος απ’ τα ηχογραφημένα, δίνοντας ένα πιο έντονο post-punk vibe. Το περσινό ομώνυμο άλμπουμ τους, που κυκλοφόρησε απ’ την ειρκτή, έχει εξαντληθεί εδώ και μήνες. Επίσης, σε λίγες μέρες κυκλοφορεί ένα 7» απ’ την ίδια εταιρία.

Πριν το καλοκαίρι είχαν σκοτωθεί στα live, άρα προβλέπεται ένα γεμάτο φθινόπωρο με πρώτη στάση το Indie Free Festival αυτό το Σάββατο 28.09. https://www.facebook.com/events/160938404112601/?fref=ts

Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Editor: Θάνος Θηρίου

LINKS

Facebook | https://www.facebook.com/pages/%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A3-55/157994624250529

Soundcloud | http://soundcloud.com/odos-55

Last.Fm | http://www.last.fm/music/%CE%9F%CE%B4%CF%8C%CF%82+55

 

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s