Πως να ξεφύγεις από φανατικούς περιορισμούς

Πριν λίγο καιρό γνώρισα μια ευκατάστατη κυρία σ’ένα αεροδρόμιο. Καλή κυρία. Περιμέναμε το αεροπλάνο μας το οποίο είχε καθυστερήσει (αθάνατη Ελλάδα), οπότε πιάσαμε κουβεντούλα περί ανέμων και υδάτων. Μου μίλησε για το σπίτι της στα νότια προάστια και εγώ για το δικό μου στα βόρεια. Μιλήσαμε για την Μελβούρνη όπου έμενε και δούλευε μόνιμα και εγώ για τα μελλοντικά μου σχέδια.

Με ρώτησε που εργάζομαι και της έδωσα την κλασική αόριστη απάντηση «δουλεύω στο ίντερνετ».

Μου είπε: «Μπορώ να σε ρωτήσω μια προσωπική ερώτηση? Ζεις καλά?»

Στην οποία απάντησα «Ναι».

Ζω καλά γιατί δεν βάζω όρια στον εαυτό μου.

Η μέση ζωή ενός άντρα συνοψίζεται με τρεις λέξεις: Όρια χωρίς κέρδος.

Ο μέσος άντρας οριοθετεί τον εαυτό του, δεν οροθετείται από εξωτερικές δυνάμεις. Αν έχει γεννηθεί στην δύση δεν έχει αληθινά χρονικά, γεωγραφικά, διαπροσωπικά, εργασιακά ή χρηματικά όρια. Οι ελεύθεροι άντρες της δύσης έχουν την δυνατότητα να πάνε όπου θέλουν, να κάνουνε ότι θέλουν (σε νομικά πλαίσια) και να βγάλουν πολλά ή λίγα χρήματα. Αντιθέτως όμως, δεν κατανοούν αυτή την δυνατότητα και περιορίζουν τον εαυτό τους.

 Αυτά τα όρια είναι όλα αυτοδημιούργητα. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες, αρκεί να ακολουθείς το γράμμα του νόμου. Μπορείς να πας οπουδήποτε, να βγάλεις όσα χρήματα θες και μπορείς να έχεις την σχέση που θες.

Μα τι κάνει ο μέσος άντρας?

 ● Περιορίζει τις απολαβές του δουλεύοντας σε μια δουλειά με ωράριο 9-5. Μία δουλειά 9-5 βάζει όριο στις απολαβές σου και σου κλέβει τα νιάτα. Ο άντρας 9-5 πάντα λέει το ίδιο «Δεν έχω χρόνο». Αυτό συμβαίνει γιατί ο χρόνος κατανέμεται λανθασμένα. Ο «ελεύθερος» χρόνος του μέσου άντρα χάνεται μπροστά σε μια οθόνη τηλεόρασης η PC και σε καφενεία/μπαρ. Ο μέσος Έλληνας σπαταλά 5+ ώρες ημερησίως σε αυτά. Αυτό είναι μερική απασχόληση. Σε αυτές τις 5+ ώρες την ημέρα θα μπορούσες να φτιάξεις μια δικιά σου επιχείρηση.

 ● Περιορίζει την πραγματικότητα του, προσποιούμενος ότι θα ζήσει καλά μετά την σύνταξη, προσποιούμενος ότι όταν θα είναι γέρος και ανήμπορος θα ζήσει επιτέλους σαν βασιλιάς.

 ● Περιορίζει τον εαυτό του με το να βάζει τον ίδιο σε γιγαντιαία χρέη για ένα σπίτι, αυτοκίνητα και «παιδιά».

● Περιορίζει τον εαυτό του με το να παντρευτεί. Ο δυτικός γάμος είναι ένα κέρδος μόνο για την γυναίκα.

 Ο μέσος άντρας βάζει όλους αυτούς τους περιορισμούς στον εαυτό του και μετά παραπονιέται για τα αποτελέσματα. Το μόνο επακόλουθο του περιορισμού είναι τα σκατά.

 Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου και να ενεργήσεις! Μην είσαι δέσμιος ανύπαρκτων ορίων που εσύ βάζεις στον εαυτό σου! Μη πουλάς την ψυχή σου σε άλλους και αν την πουλήσεις παρ’ την πίσω!

Γίνε αυτό που πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι.__

editor: Γεώργιος Λογοθέτης

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s