Η τελευταία φορά που φόρεσα κοντομάνικο φέτος. Indie Free Fest.

Σάββατο βράδυ. Τέλος Σεπτέμβρη. Η Αθήνα κινείται σε γρηγόρους ρυθμούς και οι νέοι άνθρωποι γεμίζουν τα μπαράκια της πόλης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, Αυτό το Σάββατο όμως, ήταν λίγο δαφορετικό, καταρχάς δεδομένου ότι νιώσαμε την πρώτη ψύχρα και φορέσαμε ζακετάκι (χάρηκε και η μαμά) και κατά δεύτερον γιατί το «ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ» διοργάνωσε το «Indie Free Festival» το οποίο κατέκλησε το Πεδίον του Άρεως με λαό. Η τοποθεσία ήταν μάλλον ιδανική, γιατί γενικότερα παρατηρείται μια προσπάθεια εξευγενισμού σε αυτό που αναγνωρίζουμε σαν υπάρχον κλίμα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. 

Η δομή του Φεστιβάλ ήταν 2 stages και στο βάθος ένα πανί για προβολή ταινιών μικρού μήκους. Τα stages ήταν Indie & Hip Hop (φυσικά με την αναφορά στον Killah P.στο δεύτερο stage). Οι πόρτες άνοιγαν στις 18.30 και το κοινό θα την έβγαζε αραχτά με μουσική μέχρι και το πρωί. Στο κεντρικό stage όπου και παρέμεινα καθ’όλη τη διάρκεια, ακούσαμε ήχους με κατεύθυνση το πανκ, όπως οι Bazooka αλλά και ηχοτοπία ηλεκτρονικού χαοτισμού, όπως οι ΟΔΟΣ 55! Γύρω στις 02.00 άναψε και ο προτζέκτορας για την προβολή δύο ταινιών με κοινωνικό περιεχόμενο, είδα ελάχιστα την πρώτη γιατί προφανώς με 2 μουσικές σκηνές από πίσω δεν μπορείς να συγκεντρωθείς στην ταινία. No can do.

Μέσα σε όλα τα όμορφα δρώμενα περί μουσικής, είδα και δύο αρνητικά! Καταρχάς, την πληθώρα πάγκων με βρώμικο οι οποίοι μάλιστα έδιναν και μάχη για τον επόμενο πεινασμένο πελάτη και κατά δεύτερον δεν θα παραλείψω ότι κάποια στιγμή ένιωθα ότι παίζει και να είχα πάει στο Legalize it εν τέλει καθώς τργύρω μοσχομύριζαν τσιγαριλίκια. Βεβαίως, τα παραπάνω δεν μπορείς να τα χρεώσεις στην διοργάνωση ακριβώς επειδή το Φεστιβάλ πρέσβευε την ελευθερία, την άπλα και την ανεξαρτησία (indie-pendent).

Κείμενο + Φωτογραφικό Υλικό: Μαρία Καρανάσιου

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s