Εύκολη συνταγή με άφθονες βιταμίνες για έναν κρύο χειμώνα!

Η σημερινή συνταγή είναι απλή, νόστιμη και μπορεί ο καθένας να την εκτελέσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Όπως ήδη ανέφερα το μυστικό στη μαγειρική είναι η όρεξη μας να ασχοληθούμε-ζήσουμε την διαδικασία. Η προσπάθεια και ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο τέλος, σίγουρα μας χαροποιούν και τονώνουν την αυτοπεποίθηση μας. Θα βάλω τα δυνατά μου να βοηθήσω και στα δυο. Φωνάξτε λοιπόν την παρέα σήμερα, στρώστε το τραπέζι και παραδεχτείτε πως η μαγεία κρύβεται σε απλά πράγματα!

Χοιρινή μπριζόλα με πιπεριές

Υλικά

2 χοιρινές μπριζόλες
2 μεγάλες πιπεριές

½ μεγάλο κρεμμύδι

Βασιλικό

3 σκελίδες σκόρδο

Θυμάρι

Βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Ζάχαρη

xoirinesbrizolesmesa

Εκτέλεση

Γαρνιτούρα

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το βασιλικό. Στη συνεχεία τα ψιλοκόβουμε. Συγκεκριμένα, η πιπεριά για να μην μας ταλαιπωρεί με τα πολλά σπόρια που έχει μέσα μια έξυπνη λύση είναι να την τοποθετήσουμε από την μεριά του κοτσανιού (το οποίο αφαιρούμε) και να την κόψουμε σε μικρές φέτες ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω σαν να προσπαθούμε να ξεφλουδίσουμε ένα πορτοκάλι.
Σε τηγάνι που έχει ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, τις πιπεριές για να τα σοτάρουμε. Απομακρύνουμε τακτικά από τη φωτιά το τηγάνι και ανακατεύουμε για να βγάλουν τα αρώματα τους. Παράλληλα προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, βασιλικό και λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Η ζάχαρη λιώνει, καραμελώνει τα κρεμμύδια και δένει όμορφα τα υλικά στο τηγάνι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μετά από 2-3 λεπτά είναι έτοιμο.

Χοιρινές Μπριζόλες

Το χοιρινό κρέας όπως και κάθε είδος κρέατος πολλές φορές δεν έχει ομοιόμορφο ψήσιμο κ αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν σημεία που έχει περισσότερο λίπος ή ψαχνό . Μια απλή λύση είναι να χαράξουμε ( περίπου 2cm) το κρέας σε 2-3 σημεία που παρατηρούμε ότι είναι πιο παχύ, αφήνοντας έτσι την ζεστή και την υγρασία να περάσουν μέσα και να ψηθεί κατάλληλα.

Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τις χοιρινές μπριζόλες πιέζοντας με την παλάμη μας το κρέας για να παραμείνουν το αλάτι-πιπέρι πάνω όταν μπουν στο τηγάνι. Σε τηγάνι που είναι ζεστό ρίχνουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις μπριζόλες τις σκελίδες σκόρδο και 2-3 κλωναράκια θυμάρι. Τέλος, ρίχνουμε 3 κομμάτια βούτυρο στο τηγάνι. Το βούτυρο λιώνει και δημιουργεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μια σάλτσα που φροντίζουμε με ένα κουταλάκι να περιχύνουμε τακτικά πάνω στις μπριζόλες ώστε να τις διατηρήσει τρυφερές. Πιέζουμε τις σκελίδες σκόρδου με τις μπριζόλες ώστε να ρουφήξουν το άρωμά τους.

*Οι μπριζόλες ψήνονται μέτρια αν τις κρατήσουμε για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά. Γι’ αυτούς που προτιμούν το κρέας καλοψημένο προτείνω να χαμηλώσουν την φωτιά μετά από τα 10 λεπτά και να αφήσουν το κρέας να σιγοψηθεί από την θερμοκρασία που διατηρείται στο τηγάνι χωρίς να φοβούνται μήπως καεί εξωτερικά.

Editor: Μιχάλης Δεμέστιχας 

 

 

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s