ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ.

Ο Φρόυντ την ονόμασε λίμπιντο. Μια παρόρμηση που απαιτεί άμεση εκτόνωση. Αυτή ήταν και η απαρχή του προσδιορισμού της ερωτικής επιθυμίας. Λίγο αργότερα ο έρωτας θα πάρει για τα μάτια της επιστήμης σοβαρή χροιά. Εκλογίκευση σε εγκεφαλικά παιχνίδια. Οι ειδικοί έχουν πάρει μολύβι και χαρτί εδώ και δεκαετίες. Συγκεκριμένα έχουν ορίσει ως ακούσια νοητική και συναισθηματική κατάσταση έντονης ερωτικής επιθυμίας για ένα άλλο άτομο, τον μυστηριώδη έρωτα. Βιολογία και ψυχολογία αποδίδουν πάλι τον έρωτα σε ορμόνες όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη. Μειωμένη όρεξη, ακατάσχετη ενέργεια και μείωση ύπνου. Ο εθισμός προκύπτει από την αμφεταμίνη και την κοκαΐνη οι οποίες και παρατείνουν σεξουαλικά τον οργασμό. Αν παρατηρούσαμε ως θεατές ερωτικές ιστορίες, ίσως τα πράγματα να ήταν πιο περίπλοκα. Ίσως πάλι και όχι.

01

Ένα έγχρωμο ζευγάρι μαλώνει. Οι φωνές διαδέχονται την βία. Πέντε γυναίκες που εκδίδονται κυνηγούν τον άντρα. Ξεφεύγει. Τώρα βλέπει ένα άλλο πρόσωπο απέναντι της. Της υποσχέθηκε οικογένεια. Τώρα την εκδίδει.

02

Το παλτό είναι από γούνα. Της αρέσει να μιλάει για αυτόν στις φίλες της. Ήταν ο πρώτος  άντρας που της έμαθε την λουσάτη Αθήνα. Εκείνη ήρθε από την επαρχία. Ενθουσιάστηκε. Είναι παντρεμένοι χρόνια. Όχι δεν κοιμούνται μαζί. Κοιμούνται με άλλους. Ναι είναι μαζί. Επειδή είναι τα παιδιά και ο έξω κόσμος. Άλλωστε υπάρχουν και χειρότερα όπως λένε και οι φίλες της πίνοντας latte.

03

Όλα ήταν στημένα στην ζωή του. Πάντα τα έβαζε σε καλούπια και σε κουτιά. Ιστορίες έρωτα άδοξες, εξαρτήσεις και πόνος που γίνεται εσωστρέφεια. Βαριόταν γρήγορα σε κενά γεύματα. Ώσπου της μίλησε. Και έχασε την τελειότητα της ισορροπίας του. Είχε αυτήν την αθωότητα που πονάει και δένει τα σώματα. Αλλά δεν την έδειχνε. Αυτή είναι, είπε…..

04

Κάθε φορά στο τρένο έλεγε ότι ήταν η τελευταία φορά. Το ξέρε ότι ήταν παντρεμένος. Είχε τον τρόπο να νιώθει μαριονέτα στα χέρια του.  Ήξερε επίσης  ότι δεν θα χώριζε. Την ανέσταινε όμως όλο αυτό. Ξέφευγε από την ρουτίνα μιας καθώς πρέπει ζωής που της είχαν προσαρμόσει οι άλλοι. Τύψεις ; Όχι. Δεν ένιωθε. Είχε βιώσει πόνο. Και μετά τον πόνο η ενοχή σκληραίνει. Δεν την πήρε από το σταθμό. Είχε οικογενειακό τραπέζι. Ευτυχώς ήρθε η φίλη της.

05

Στον 5 μήνα είναι. Οι γονείς του μόλις μάθανε για εκείνη, τους νοίκιασαν σπίτι. Κάνουν  σχέδια. Οικονομικά είναι δύσκολα. Το μωρό κλοτσάει. Η μαμά αγαπάει τον μπαμπά. Ο μπαμπάς όμως αγαπάει άλλους άντρες. Αλλά αυτό δεν τολμάει να το πει ούτε στον εαυτό του. Όλα καλά λέει κάθε μέρα όταν ξυπνάει στον καθρέφτη του.

06

Ήταν βοηθός σεφ. Αυτή ήταν γραμματέας. Της μαγείρευε παστίτσιο και αυτή με νωχελικότητα γελούσε με κάθε του αστείο. Την ρώτησε σε ένα ταξί τι κρατάει για πάντα.

Αυτή δεν ήξερε τι να απαντήσει. Έτσι είχε μάθει να ερωτεύεται, ως ένα σημείο. Φοβόταν το ρίσκο μετά. Με πατέρα λογιστή έμαθε το μέτρο. Βόλτες. Ερωτική επαφή. Φαγητό. Εκδρομές. Ως εδώ. Το επόμενο βήμα είχε γκρεμό. Δεν ήταν αυτή για τέτοια πράγματα.

07

Σε ένα θέατρο την είδε πρώτη φορά. Ήταν μεγαλύτερη του χρόνια. Θα μπορούσε να ήταν και μητέρα του. Το πρωί στην σχολή πάσχιζε να κρατήσει την σκέψη του, καθώς η  ανάσα της θόλωνε σαν τσιγάρο το μυαλό του. Ζήλευε. Παράνομα την έβλεπε. Φίλη της μητέρας του, είναι ακόμα.

(συνεχίζεται )

της Ευδοκίας Μουντζούρη

 

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s