SlLICONE MOLD MAKING WORKSHOP @ Frown

ΣΑΒ. 01.02 // 11.00-14.00 | ΚΥΡ. 02.02 // 11.00-13.00 | ΔΕΥΤ. 03.02 // 18.00-20.00

silicone

Η Frown εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο εργαστηρίων σε συνεργασία με νέους Έλληνες designers και design studios, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με διαφορετικά μέσα και μεθόδους παραγωγής design products.

Καλεσμένοι της Frown θα είναι σχεδιαστές, αλλά και δημιουργοί από διαφορετικούς κλάδους, οι οποίοι προσφέρουν μια νέα οπτική στο πεδίο του σχεδιασμού αντικειμένων και επαναδιαπραγματεύονται τη χρήση και μετα-χρήση αντικειμένων.

To τριήμερο “hands on” εργαστήριο Silicone Mold Making Workshop αφορά στη γνωριμία και την εμπειρία κατασκευής καλουπιού με μη τοξική σιλικόνη 2 συστατικών σε υγρή μορφή.

Μέσα από ένα 7ώρο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν βήμα προς βήμα ένα ακριβές αντίγραφο αντικειμένου-ων της επιλογή τους.

Η σιλικόνη σε υγρή μορφή δίνει την δυνατότητα πιστής αντιγραφής του αντικειμένου, με ελάχιστη συρρίκνωση και μεγάλη ακρίβεια. Είναι εύκαμπτη και με καλή αποκόλληση βοηθώντας το ξεκαλούπωμα του μοντέλου.

Οι χρήσεις των καλουπιών σιλικόνης πολλές, από πιστά αντίγραφα αγαλμάτων σε μουσεία μέχρι φόρμες για σοκολατάκια και παγάκια.

Η σιλικόνη αντέχει σε παραμορφώσεις και υγρασίες καθώς και μέχρι 300οC, το oποίο την καθιστά κατάλληλη για χύτευση ζεστών μειγμάτων, χρήση σε φούρνο ακόμα και πλύσιμο σε πλυντήριο πιάτων.

Σε αυτό το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα αντιληφθούν και θα πειραματιστούν πάνω σε διαδικασίες:

–          κατασκευής καλουπιού διπλής όψης από μη τοξική σιλικόνη

–          χύτευσης

–          παρασκευής σιλικόνης (ανάμειξη, χρόνοι, ρευστότητα υλικού)

–          δημιουργίας αντιγράφου

Στο τέλος του εργαστηρίου ο κάθε συμμετέχοντας θα έχει δημιουργήσει το δικό του καλούπι, καθώς και αντίγραφο του αντικειμένου του.

  • για να υπάρξει κάποιος έλεγχος πάνω στο χρόνο και τις πρώτες ύλες, ο κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να φέρει μικρά αντικείμενα διαστάσεων μέχρι 10 cm και ύψους μέχρι 5 cm, για να δημιουργήσει από αυτά αντίγραφα από σοκολάτα, ζελέ και πάγο. Το καλούπι μπορεί να το ξαναχρησιμοποιήσει για όσες φορές θέλει.

Όλα τα υλικά παρέχονται:

–          Μη Τοξική Σιλικόνη, κατάλληλη για χρήση σε τρόφιμα

–          Πλαστικά δοχεία και στικ ανακατέματος του μίγματος

–          Ζυγαριά ακριβείας

–          Γάντια μια χρήσης

–          Πηλός

–          Ειδικά φύλλα PVC και κόλλα για την δημιουργία της βάσης του καλουπιού

–          Σοκολάτα και ζελέ για την χύτευση

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία.

Πότε:

Σάββατο 01/02 11.00-14.00,

Κυριακή 02/02 11.00-13.00

Δευτέρα 03/02 18.00- 12.00

Πού: Frown, Αγ. Ελεούσης 14, Μοναστηράκι, 10554

Κόστος συμμετοχής: 95 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των υλικών)
Για να κλείσεις τη θέση σου συμπληρώνεις την αίτηση εδώ: http://www.frowntails.com/crafts/silicone-mold-making/

Short Bio

Οι Jazzt Design είναι o Αντώνης Κιουρκτσής και η Αντωνέλλα Νικολοπούλου. Σπούδασαν αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Contextual Design (MDes) στην Design Academy Eindhoven, στην Ολλανδία. Συνεργάστηκαν με τους Campana Brothers για τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου NEW(Yes Hotels) στην Αθήνα. Οι καρέκλες PXL και Tomato που σχεδίασαν, παράχθηκαν και βρίσκονται στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Έχουν πάρει μέρος σε διαγωνισμούς και εκθέσεις με διακρίσεις και βραβεία. Η σειρά από σουπλά & σουβέρ σιλικόνης Holy Granmats! έχουν βραβευθεί με το 2° βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Young Balkan Designers 2011 στο Βελιγράδι. Έχουν ιδρύσει το δημιουργικό γραφείο Jazzt Design (2010) που εστιάζει στην σύλληψη, την έκφραση και την υλοποίηση νέων concept στα πεδία της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού.

Οι Jazzt Design αναπτύσσουν και εφαρμόζουν τις ιδέες τους, με πάθος και ενθουσιασμό σε ένα πολυποίκιλο φάσμα, από καθημερινά χρηστικά αντικείμενα, έπιπλα, κοσμήματα, στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων και την αρχιτεκτονική.

Links: www.jazztdesign.com

 

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s