NICHI NICHI KORE KO NICHI [13,14 & 15 Feb) @ Frown

NICHI NICHI KORE KO NICHI / onas Kocher, Δάφνη Στεφάνου, Ruedy Schwyn 

Πέμπτη 13, Παρασκευή 14 και Σάββατο 15.02 // 21.00

21 propositions d’écoute

Κάθε Μέρα Είναι Μία Καλή Μέρα

Ο ήχος παράγει την κίνηση ή μήπως η κίνηση παράγει τον ήχο;
Πώς παρατηρώ, πώς ακούω;
Τι είναι αυτό που υπάρχει κρυμμένο ανάμεσα από τις στιγμές;
Πώς αποκαλύπτεται;

Το NICHI NICHI KORE KO NICHI που στα ελληνικά σημαίνει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ είναι μία παράσταση στα όρια του μουσικού θεάτρου και της μουσικής εγκατάστασης. Είναι εμπνευσμένη απο το έργο και τη φιλοσοφία του John Cage, και το καλλιτεχνικό ρεύμα Fluxus της δεκαετίας του ‘60.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, μια σειρά απο κινητικές και ηχητικές δράσεις λαμβάνουν χώρα σε χρονικό διάστημα περίπου μιάς ωρας.

nichinichi_3

Το NICHI NICHI KORE KO NICHI χαρακτηρίζεται από την λιτότητα των δράσεων και την ποιητικότητα των ήχων και των εικόνων. Είναι μια δουλειά, στο σύνολό της αργή, παθητική, με μεγάλα διαστήματα σιωπής και ακινησίας, τα οποία επιτρέπουν σε τυχαία εξωτερικά ηχητικά γεγονότα να εισβάλλουν στον σκηνικό χώρο και αδιάκοπα να τον μεταλλάσσουν. Δεν προτείνει καμία δραματουργική εξέλιξη. Προτείνει ένα ασταθές και ποιητικό σύμπαν, ανοιχτό στην εκάστοτε στιγμή, το οποίο εμπεριέχει ενεργητικά τον θεατή. Η δομή της δημιουργείται με μηχανισμούς τύχης – chance operations – και γι αυτόν τον λόγο η κάθε παράσταση είναι μοναδική και δεν επαναλαμβάνεται.

Σύλληψη – καλλιτεχνική διεύθυνση: Jonas Kocher
Συνδημιουργία: Jonas Kocher, Δάφνη Στεφάνου, Ruedy Schwyn
Ηχητικές & κινητικές δράσεις: Jonas Kocher, Δάφνη Στεφάνου
Ευχαριστούμε την Πηνελόπη Ηλιάσκου που φιλοξένησε τις πρόβες μας, στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραυμούνδου Ντάνκαν.
Mε την υποστήριξη του Canton of Bern.

Διάρκεια: 50 ‘

Πότε: Πέμπτη 13, Παρασκευή 14 και Σάββατο 15.02 // 21.00
Πού: Frown, Αγ. Ελεούσης 14, Μοναστηράκι, 10554
Είσοδος: 7 ευρώ, μειωμένο 5 ευρώ

SHORT BIO

JONAS KOCHER Ο αυτοσχεδιαστής και συνθέτης Jonas Kocher σπούδασε με τον Teodoro Anzellotti (ακορντεόν) και τον Georges Aperghis. Παλαιότερες συνεργασίες με το συνθέτη Daniel Ott και το σκηνοθέτη Ruedy Häusermann έχουν υπάρξει εμπειρίες-κλειδιά για τη συνθετική του δουλειά, καθώς και πρόσφατες συνεργασίες με τους Eric Gaudibert και Christian Kesten. Η δουλειά του ερευνά τη σχέση μεταξή τονικότητας, θορύβου, σιωπής και της διαδικασίας της ακοής, το ίδιο στον αυτοσχεδιασμό, όπως και στη σύνθεση. Σαν ακορντεονίστας, δουλεύει αποκλειστικά σε αυτοσχεδιαστικά και εννοιολογικά πλαίσια. Σαν συνθέτης οι δουλειές  του τοποθετούνται μεταξύ μουσικού θεάτρου, εγκατάστασης και αποσπασμάτων για κονσέρτα, όπως και συνθέσεις για ραδιόφωνο, χορό και θέατρο. Είναι ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Flexion records. www.jonaskocher.net

ΔΑΦΝΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Η Δάφνη Στεφάνου σπούδασε χορό στην επαγγελματική σχολή της Ραλλού Μάνου και στην Κρατική σχολή Ορχηστρικής Τέχνης. Συμμετείχε στο x-group project  για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Βρυξέλλες, με υποτροφία της Φλαμανδικής κυβέρνησης και του PARTS. Σαν χορεύτρια έχει δουλέψει, μεταξύ άλλων, με τις ομάδες  Ad Lib, Amorphy, Cie Eekupoize, Ypsilon, και ως ένας από τους βοηθούς χορογράφους της τελετής έναρξης της Ολυμπιάδας του 2004. Ταυτόχρονα εξελίσσει την προσωπική της συνθετική δουλειά, μια μορφή τοπο-χορογραφίας που προσαρμόζεται στον εκάστοτε σκηνικό χώρο αφήνοντας πάντα περιθώριο για τον ‘κίνδυνο’. Σόλο δουλειές της έχουν παρουσιαστεί σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Κέρκυρα και Μάαστριχτ. Επίσης έχει κάνει 2 video dance project που παρουσιάστηκαν σε Αθήνα και Λονδίνο. Από το 2008 επαναθεωρεί τον αυτοσχεδιασμό ως μέσον, οργανώνει και συμμετέχει σε πειραματικές παραστάσεις αυτοσχεδιασμού με μουσική και χορό. Τα δύο τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα και τη Βιέννη, δουλεύοντας ως χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού.

RUEDY SCHWYN Γεννημένος στη Ζυρίχη, από το 1975 μέχρι το 1985 είναι ενεργός συνθέτης και μουσικός σε διάφορα ροκ και πειραματικά σχήματα. Από το 1989 εργάζεται σαν freelance visual artist στην Ελβετία και την Αλμερία Ισπανίας. Επίσης είναι καθηγητής και συγγραφέας. Φτιάχνει σκηνικά για χορό, αρχιτεκτονική και art projects. Έχει κάνει πάνω από 140 εκθέσεις, παραστάσεις και παρεμβάσεις σε Ελβετία και Ευρώπη. “Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η σύγχρονη φύση των παλαιών ερωτημάτων της ανθρωπότητας, το δέρμα, η μυρωδιά το χρώμα και τα περιγράμματα της, η γοητεία ή η ασχήμια της, οι εμφανίσεις της που διαρκώς σιωπούν στο παρόν”.

Frown

Αγ. Ελεούσης 14, Μοναστηράκι, 10554 / tel.+30 210 3253668

email: Info@frowntails.com /official page: www.frowntails.com

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s