Νέο βίντεο για τους Once Them Edens – He who spits the finest wine

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη πρώτη γνωριμία μας με το project Once Them Edens, έφτασε η ώρα να παραλάβουμε νέο υλικό από ένα concept που από τα πρώτα του κιόλας βήματα είχε προϊδεάσει το κοινό του, πως η όλη του υπόσταση δομείται από αναπόσπαστα κομμάτια μιας κεντρικής ιδέας που εκκολάπτεται μέσα από την ψυχοσύνθεση του Ω. Το The Year is One, όχι απλά κέρδισε καλές κριτικές αλλά διαμόρφωσε εύφορο έδαφος για το επερχόμενο άλμπουμ.

Την Παρασκευή που μας πέρασε, οι OtE μας παρέδωσαν το οπτικοποιημένο πλέον «He who spits the finest wine», το οποίο πέραν του ότι καταβάλλει ολοκληρωτικά τον θεατή, αποτελεί και τη μετάβαση από το πρώτο άλμπουμ στο δεύτερο, καθώς οι συνθέσεις των OtE πλαισιώνονται από ένα κλίμα εξέλιξης και επαναπροσδιορισμού, και αυτό επειδή πλέον ο πυρήνας ιδεών δεν είναι αποκλειστικά ο Ω. Τα μέλη της μπάντας δεν έχουν πλέον συμπληρωματική ιδιότητα αλλά απόλυτα καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα.

1602013_200673510142735_849479641_o

Το project Once Them Edens ναι μεν μεταλλάσσεται, αλλά το στοιχείο που παραμένει αναλλοίωτο, είναι η δομή ενός κεντήματος που συνδέει σύνθεση, στίχους, artwork και φυσικά την θεατρικότητα που απεικονίζεται σε τόνους άσπρου και μαύρου υπό ένα πέπλο μυστηρίου. Όλα τα παραπάνω αποδίδονται αρμονικά στο νέο βίντεο για το He who spits the finest wine, το οποίο κομμάτι είναι ένα άριστο δείγμα progressive αντίληψης, με το ελαφρό touch ειρωνείας στον τίτλο και μια συνθετική ροή που κάπου στο 3.20 λεπτό και μετά, προκαλεί ταχείς παλμούς. Συνάμα η οπτική απόδοση του κομματιού παγώνει το βλέμμα του θεατή στην οθόνη, στην προσπάθειά του να μεταφράσει τα μηνύματα που μεταφέρει.

Αδύνατο να παραλείψουμε την σημαντική προσφορά της Αθηνάς Τούσια, η οποία συμβάλει σκηνοθετικά στο project από τα πρώτα του βήματα. Αξιοσημείωτη είναι επίσης, η guest παρουσία του Man Ster από τους Tardive Dyskinesia σε φωνητικά, αλλά και η συνεισφορά του Steve Lado στο mix/master. To σενάριο του βίντεοκλιπ, αποδίδεται σε άρτιο επίπεδο από τους: Βασίλη Παπαδημητρίου, Νίκο Σιμόνη, Έυα Νικηφόρου και Ελίνα Λογκαρίδου. Το artwork που συνοδεύει το κομμάτι επιμελήθηκε ο Neopithecus.

Δείτε το βίντεο εδώ και βουτήξτε άφοβα στη νοηματική διάσταση των Once Them Edens.

Κείμενο: Μαρία Καρανάσιου

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s