Interstellar – Christopher Nolan [2014]

Η νέα ταινία του Christopher Nolan, φτάνει μέχρι το διάστημα για να σώσει τον κόσμο!

interstellar

Ο σκηνοθέτης της τριλογίας του Batman (Batman Begins, The Dark Knight, The Dark Night Rises), του ονειρικού «Inception», αλλά και του αξέχαστου «Memento», επιστρέφει δυναμικά στην μεγάλη οθόνη, αφήνοντας μας άφωνους με το «Interstellar».

Παρόλο που αγγίζει το θέμα του διαστήματος για πρώτη φορά, ο ίδιος τις ταινίες φαντασίας τις παίζει στα δάχτυλα. Έτσι λοιπόν μάζεψε ένα δυνατό κάστ, με πέντε από τους ηθοποιούς να είναι βραβευμένοι με όσκαρ. Κάνουμε λόγο για τον φρεσκοβραβευμένο για την ερμηνεία του στο «Dallas Buyers Club» Matthew McConaughey, την Anne Hathaway, την Ellen Burstyn (η οποία κάνει μια μικρή εμφάνιση), την δύο φορές προτεινόμενη για όσκαρ Jessica Chastain, τον Matt Damon, και τον πλέον αγαπημένο συνεργάτη του (καθότι είναι η 6η ταινία του στην οποία παίζει), Michael Caine. Ένας ακόμη πολυβραβευμένος με grammy και μακροχρόνιος συνεργάτης είναι και ο Hans Zimmer, ο οποίος υπογράφει την μουσική.

Ο Matthew McConaughey μας έχει πείσει για τα καλά ότι έχει κάνει στροφή στην καριέρα του, αφού τα τελευταία δύο χρόνια όπου έχει παίξει έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές και έχει πολυβραβευτεί διεθνώς. Για τον Nolan, το ταλέντο του McConaughey ήταν καθηλωτικό στο «The Mud» και εκεί ήταν που κατάλαβε ότι αυτός θα είναι ο κεντρικός ήρωας της νέα του ταινίας. Και ο McConaughey ξεπέρασε μάλλον κάθε προσδοκία.

interstellar_a

Η γη αρχίζει και γίνεται εχθρική και η ζωή για τους ανθρώπους γίνεται μέρα με την μέρα όλο και πιο επικίνδυνη. Ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης αρχίζει και κατακλύζει τον κόσμο, κάνοντας την ζωή ασφυκτική. Ο Cooper πρώην αστροναύτης, μετά από μια δύσκολη εμπειρία στο διάστημα έχει επιλέξει να ζει με τα δύο του παιδιά σε ένα αγρόκτημα. Μέχρι την στιγμή που θα ανακαλύψει τυχαία μαζί με την κόρη του έναν μυστικό διαστημικό σταθμό και μια ομάδα αστροναυτών. Εκείνοι βασιζόμενοι σε κάποιες ανακαλύψεις για έναν μακρινό γαλαξία στο οποίο μάλλον θα υπάρχουν κατοικήσιμοι πλανήτες, θα τον επιλέξουν να γίνει οδηγός της διαστημικής εκστρατείας για τη διάσωση του κόσμου. Το διάστημα όμως κρύβει πολλές εκπλήξεις και πολλά από τα άλυτα μυστήρια του γήινου κόσμου θα απαντηθούν εκεί «έξω».

Μέσα σε τρείς ώρες, γινόμαστε θεατές όχι μόνο της «οδύσσειας» των πέντε αστροναυτών να διασώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας, αλλά και των εσωτερικών τους πόθων. Οι ίδιοι για χάρη αυτού του μεγάλου σχεδίου αφήνουν πίσω τους μια για πάντα την ζωή που είχαν. Το «Interstellar» δεν μας εντυπωσιάζει μόνο με τα άψογα εφέ ή την αψεγάδιαστη υποκριτική των ηθοποιών, αλλά και για έναν παραπάνω λόγο. Η αγάπη των ανθρώπων για τους δικούς τους, αλλά και για την ίδια την ζωή, είναι κινητήριος δύναμη για τα πάντα.

Μια ταινία στην οποία εκτός από τους τεχνικούς και τους ηθοποιούς, δούλεψαν και επιστήμονες όπως αστροναύτες και φυσικοί, και για χάρη των οποίων ο Nolan πρόβαλε την ταινία «The Right Stuff», για να κατανοήσουν το σενάριο, και την οποία ο ίδιος την περιέγραψε ως «an ode to human spaceflight» εννοώντας μια ωδή στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως οι :«2001: Οδύσσεια του Διαστήματος», «Ο Πόλεμος των Άστρων», « Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου», «Alien» και «Blade Runner», οι οποίες αναπόφευκτα τον επηρέασαν. Μια ταινία την οποία αρχικά θα σκηνοθετούσε ο Steven Spielberg, και το σενάριο το υπογράφει ο ίδιος ο Christopher Nolan μαζί με τον αδερφό του Jonathan. Ε τι περισσότερο από όλα τα παραπάνω θα σας έπειθε για να την δείτε;

Θα κλείσω με την φράση που μου έμεινε περισσότερο από όλες «If we find a home, then what?»

Βιώστε την εμπειρία του «Interstellar» από την Πέμπτη 6/11.

Κείμενο: Κωνσταντίνα Κερκελέ

4 σκέψεις σχετικά με το “Interstellar – Christopher Nolan [2014]

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s