Broadchurch VS Gracepoint

Πάμε μια βόλτα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τοποθετούμαστε στην ακτή Jurassic, την οποία αφού αντίκρισε ο Chris Chibnall, εμπνεύστηκε να γράψει την ιστορία του Broadchurch.

broadchurch

Μια παράκτια περιοχή όπου μέχρι και σήμερα δεν έχει ίχνος εγκληματικότητας. Κάπου εδώ (στον πιλότο) αυτό θα καταρριφθεί και ο 11χρονος που δολοφονείται, μας κάνει να αναρωτιόμαστε για τα επόμενα 8 επεισόδια, ποιος είναι ο δολοφόνος; Η ιστορία εστιάζεται σε δύο οικογένειες, αυτή του 11χρονου και αυτή του κολλητού του. Κατά τ’άλλα όλα εξελίσσονται στους ήρεμους ρυθμούς μιας απομονωμένης πόλης.

Η σειρά αρχίζει να προβάλλεται τον Μάρτιο του 2013 και ολοκληρώνεται έχοντας κατακτήσει το κοινό της, έχοντας λάβει τις καλύτερες κριτικές αλλά και την αναγνώριση της British Academy Television (BAFTA).

Δυνατά σημεία: η σκηνοθεσία αλλά και ο αργός ρυθμός εναλλαγής των σκηνών είναι σίγουρα στοιχεία που σε κρατάνε στην οθόνη σου. Υπάρχει ένα αναδυόμενο μυστήριο. Ταυτόχρονα την εικόνα ντύνει σωστά το εξαιρετικό soundtrack από Olafur Arnalds, με opening credits το κομμάτι «So close». Καθοριστικό δε στοιχείο επιτυχίας είναι ο David Tennant που υποδύεται τον Alec Hardy και η προφορά του σε σκοτώνει (εμένα σίγουρα), δεν χορταίνεις να τον ακούς. Aye!

tumblr_inline_mtrox7IbZZ1qfejyd

Αφού έχουμε εμπεδώσει τα παραπάνω, πάμε πάλι βόλτα. Αμερική.

2014 πλέον. Οκτώβριος. Gracepoint. | Κανάλι FOX

gracepointcanren1

Είναι γνωστό ότι οι Αμερικάνοι καιροφυλαχτούν σε μια γωνιά μέχρι να βρουν το απόλυτο κόνσεπτ πάνω στο οποίο θα δομήσουν το δικό τους remake. Βέβαια το remake συνήθως το αναλαμβάνει άλλος δημιουργός. Εδώ αποφασίζουν να πληρώσουν πάλι τον Chibnall (πάλι) και να στήσει τη σειρά τηρώντας τα δικά τους θέλω. Οκ, δεν διαφέρει και τόσο, δηλαδή δεν καταλαβαίνω την λογική, κι αυτοί Αγγλικά μιλάνε, το στόρι παραμένει ίδιο και οι σκηνές αλλάζουν ελάχιστα. Άρα; Και φυσικά πάλι ο Tennant θα παίξει ΑΛΛΑ πρόσεχε, εδώ δεν έχει προφορά. ΟΥΑΟΥ. Long story short, το original είναι μακράν καλύτερο και το remake μάλλον δεν χρειαζόταν.

Βέβαια, για να πω και μια καλή κουβέντα, είχαν την φαεινή ιδέα να βάλουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο την Anna Gunn (aka γυναίκα Walter White στο Breaking Bad). Ναι αυτό ήταν μάλλον αρκετό, γιατί αυτή τραβάει όλη την προσοχή επάνω της, καθώς μεταξύ μας, ως ηθοποιός ξηγιέται σωστά. Και εδώ.

Τέλος, επειδή προβάλλεται ακόμα, μπορείς να μπεις στο http://www.suspecteveryone.com/ και να ψηφίσεις ποιος μπορεί να είναι ο ένοχος. Εγώ δεν είμαι υπέρ των spoiler, οπότε καλή τύχη!

Συμπέρασμα: Download Torrent –> Broadchurch

Κείμενο: Μαρία Καρανάσιου

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s