Οι PareidOlia μας συστήνονται με το «The Art Of Peeling Onions»

Μια μικρή εισαγωγή για τo πρότζεκτ όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα τους:

Οι PareidOlia είναι ένα νεοσύστατο, τριμελές alternative/ art rock project, με τους: Βασίλη Παπαδημητρίου (Lost n’ Found) στα φωνητικά, Sinnik Al (I Bow Candles, Seduce The Heaven, SlavEATgod) σε κιθάρες, πλήκτρα & μπάσο, και Ω (Once Them Edens, Sonata Antartika, RandomWalk) σε κιθάρες & programming. Στον ελεύθερο τους χρόνο, φιλοσοφούν επί της ευεργετικής συνέπειας της ετερόφυλης σεξουαλικής αποχής, χαζεύοντας αριστουργήματα του Πιέρ Πάολο Παζολίνι.

pd 3

Η μουσική των PareidOlia εύστοχα συγκαταλέγεται στο ευρύ και σύγχρονο φάσμα του Art Rock: ευδιάκριτες φόρμες, κυριαρχία της μελωδίας, ενώ δε λείπουν οι άτακτες εξάρσεις πειραματισμού. Χαρακτηριστικές είναι, μεταξύ άλλων, οι επιρροές των Mike Patton, Steven Wilson, Chelsea Wolfe & Χρήστου Χολίδη, τη δισκογραφία του οποίου ακόμη αποκρυπτογραφούν.

Το 1ο οπτικοακουστικό δείγμα, το single “The Art Of Peeling Onions”, προπομπός του υπό κατασκευή EP, ηχογραφήθηκε εξ’ολοκλήρου στα Kinder Bueno Studios με έδρα την Αγ. Παρασκευή. Σχετικά, το mix & master ανέλαβε ο Βαγγέλης Θεοδωράκης, ενώ τη σκηνοθεσία και εν γένει εικαστική επιμέλεια του Lyric Video, η Αθηνά Τούσια.

Εμείς με τη σειρά μας να επισημάνουμε ότι κάθε νέο μουσικό βήμα είναι ευπρόσδεκτο, πόσο μάλλον όταν έρχεται από την εγχώρια σκηνή και κυρίως όταν βλέπουμε άτομα σε νέα ηλικία να τολμούν και να πειραματίζονται. Το κομμάτι «The Art Of Peeling Onions» είναι ένα συνθετικό πείραμα και όσο εξελίσσεται σε εκπλήσει ευχάριστα. Στο βίντεο έχουμε την χαρά να απολαύσουμε την θεατρικότητα του Βασίλη Παπαδημητρίου μέσα σε μία εναλλαγή σκιάς και ρεαλιστικής όψης των πραγμάτων. Το σκηνικό είναι τοποθετημένο στη φύση, συχνά όμως η τεχνική της Αθηνάς Τούσια που επιμελείται την σκηνοθεσία, σε κάνει να το ξεχνάς και το μυαλό σου χτίζει ένα αφηρημένο τοπίο όπου επικρατεί το παιχνίδι της μουσικής. Οι PareidOlia είναι εδώ, εσείς be there or be square που λεν και στο χωριό μας, γιατί αυτή είναι μόνο η αρχή!

PD 2

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s