Life Hacks #28

Οι πηγές μου λένε ότι «toned is the new skinny». Να μια τάση που μας αρέσει, δεν κάνει διακρίσεις, και μπορούμε να την υιοθετήσουμε. Η γυναικεία εμφάνιση βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο των περιοδικών και των μόδιστρων οι οποίοι άλλοτε αγαπούν τις καμπύλες και άλλοτε εκθειάζουν τις κοκκαλιάρες γάμπες ανάλογα με τους ανέμους και τη σκόνη εξ Αφρικής, με αποτέλεσμα να είναι λίγες εκείνες οι γυναίκες οι οποίες δεν επιτρέπουν στο δηλητήριο της μόδας να εισχωρήσει βαθιά στη συνείδηση τους καταδικάζοντας μια για πάντα τη ζάχαρη στην κόλαση των σάπιων fast food. Αυτό εδώ λοιπόν είναι ένα life hacks υπέρ της γυμναστικής, το οποίο, αν αγαπάς τον εαυτό σου, πρέπει να το διαβάσεις.

FullSizeRender

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την παραδοχή μιας μεγάλης αλήθειας: το χειρότερο μου μάθημα στο σχολείο δεν ήταν ούτε τα μαθηματικά, ούτε η γεωγραφία, αλλά η γυμναστική. Την ευθύνη ακόμα και σήμερα την επιρρίπτω στην απαράδεκτη καθηγήτρια που είχαμε η οποία μάλλον με μισούσε αφού επέμενε να με βαθμολογεί με 17, ακόμα κι όταν στα υπόλοιπα μαθήματα εγώ το φυτό είχα 19, και ποτέ δεν δεχόταν τα χαρτιά που έγραφαν οι γονείς μου τα οποία με απάλλασσαν μια στο τόσο από αυτό το μαρτύριο. Ένας άλλος λόγος που μισούσα τη γυμναστική ήταν που έπρεπε να φοράω φόρμες, γιατί τότε αγαπητοί αναγνώστες, δεν υπήρχαν τα yoga pants, αλλά κάτι αντιπαθητικά κομμάτια υφάσματος στις δέκα αποχρώσεις του μπορντό που έκαναν ακόμα και το καλύτερο πόδι να μοιάζει βουτηγμένο στην κυτταρίτιδα. Πώς να μη μου φαίνεται λοιπόν η γυμναστική χαμένος χρόνος;

FullSizeRender(5)

Τελειώνοντας βέβαια το σχολείο με χτύπησε και εμένα ο ιός «extreme makeover», όπου άλλαξα μαλλί, γυαλί, και ας πούμε, κορμί. Γράφτηκα στο τοπικό γυμναστήριο, αγόρασα καινούριες φόρμες, και παρακολούθησα ευλαβικά για δύο ολόκληρους μήνες. Κάπου εκεί μου έκοψε τα φτερά μία ακόμα αντιπαθητική γυμνάστρια, και η σχολή φυσικά, αφού στο ζύγισμα καφές vs διάδρομος, η πλάστιγγα έγειρε προς το πρώτο. Η ανάγκη για κοινωνικοποίηση κατείχε τα ηνία γκρεμίζοντας πολλά σπίτια στο πέρασμα της.

FullSizeRender(1)

Χρειάστηκε να περάσει μια πενταετία από τη σχολική αποφοίτηση για να αναγνωρίσω τα οφέλη της γυμναστικής. Ο μαγικός κόσμος των pilates ξανοίχτηκε μπροστά μου, χάρη στην παρέμβαση μιας συναδέλφου η οποία με έψησε να γραφτούμε και να παρακολουθούμε παρέα. Κάπου εκεί άρχισα να αντιλαμβάνομαι τη μαγεία του να μη μπορείς να ανέβεις μια σκάλα μετά από ένα γερό 60λεπτο γυμναστικής, και την ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση των τονισμένων μυών οι οποίοι άρχισαν να βγαίνουν δειλά-δειλά στην επιφάνεια. Η ρήση «έχω κοιλιακούς αλλά είναι από το χωριό, δεν τους ξέρεις» έπαψε να είναι το αγαπημένο μου αστείο, όπως και αυτό που λέει ότι «δεν πεινάω, απλά ανοιγοκλείνω το ψυγείο για να γυμνάσω τα μπράτσα μου». Το pilates εντωμεταξύ γνώρισε το body tone, τη zumba, και την δημοφιλή yoga και έγιναν όλα μαζί μια ωραία παρέα. Πλέον το να πάω για καφέ σημαίνει να αφήσω κάποιο ομαδικό μάθημα του γυμναστηρίου, κι αυτή η επιλογή δεν με χαροποιεί ιδιαίτερα. Οι όροι έχουν αντιστραφεί: six-pack vs κοινωνικοποίηση σημειώσατε 1-0.

FullSizeRender(4)

Όπως συμβαίνει συνήθως στη ζωή, καθώς μεγαλώνεις αποκτάς διαφορετικές προτεραιότητες. Ο βασικός στόχος είναι πάντα η αυτοβελτίωση, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις, μα αλλιώς εκδηλώνεται στα 18 σου και αλλιώς στα 30. Σταδιακά αναγνωρίζεις καλύτερα τι έχει μεγαλύτερη αξία για σένα, αντιλαμβάνεσαι πως ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, και συνειδητοποιείς ότι η μεγαλύτερη σου επένδυση είναι αυτή που κάνεις στον εαυτό σου, με πρώτη και κυριότερη την σωματική και ψυχική σου υγεία. Κάπου εκεί λοιπόν, βρίσκουν τη θέση τους στη ζωή σου οι νέοι σου έρωτες, «ο διάδρομος», «το ελλειπτικό», και «τα trx», και αν είσαι λίγο πιο ψαγμένος, τα «ομ» του διαλογισμού.

FullSizeRender(3)

Και ξέρεις, δε θα σου πω ψέματα, δεν είναι ότι λατρεύω πλέον τη γυμναστική ή ότι αγαπάω το κάψιμο που νιώθω στους κοιλιακούς μετά το τρίτο σετ ασκήσεων, ίσα-ίσα που κοιτάζω με ανυπομονησία το ρολόι μου μετρώντας τα λεπτά μέχρι τη λύτρωση. Ωστόσο, αν το γυμνασμένο σώμα είναι το νέο skinny, τότε η αυτοπεποίθηση είναι το νέο σέξι, και η αυτοπεποίθηση πηγάζει όχι μόνο από αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη σου αλλά και από την ικανοποίηση ότι κατάφερες να πας λίγο πιο βαθιά στα push-ups και ίσως μια μέρα να τα κάνεις like a pro. Να πω κι άλλα; You’re welcome.

Άλκηστη Φάρου

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s