The Host – μεταξύ επιστημονικής φαντασίας και νεανικού ρομάντζου…

AV9D9769.CR2

Στην ταινία βλέπουμε το μέλλον της Γης όπου έχει καταλειφθεί από εξωγήινα όντα, τα οποία παρουσιάζονται ως ψυχές και καταλαμβάνουν το σώμα και το μυαλό των ανθρώπων. Σε αυτή τη νέα μορφή ζωής βλέπουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον καθώς λείπει η βία, η πείνα, ο φόβος και καταφέρνουν να ζήσουν ειρηνικά και αρμονικά σε αντιδιαστολή με τους ανθρώπους. «Το Σώμα» εστιάζει στην ιστορία της Γουάντερερ, η οποία παίρνει ζωή κατοικώντας στο σώμα της γήινης Μέλανι. Γουάντερερ και Μέλανι μοιράζονται το ίδιο σώμα, με την τελευταία να προσπαθεί να πείσει την κυρίαρχο του σώματος..και την Γουάντερερ, να γυρίσει πίσω στους λίγους εναπομείναντες ανθρώπους προκειμένου να σωθεί η ίδια καθώς και τα αγαπημένα της πρόσωπα. Το έργο τονίζει την δύναμη της αγάπης η οποία μπορεί να επαναφέρει την ισορροπία στη ζωή.

Το toutestin magazine πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά και σας προσφέρει την κριτική της ταινίας ΄The Host΄  η οποία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Απρίλη. Η σεναριογράφος του βιβλίου, Stephenie Meyer, γνωστή από τον θρυλικό έρωτα στο Twilight Saga βλέπει ακόμα ένα βιβλίο της στη μεγάλη οθόνη. «Το Σώμα» είναι μια ταινία που διαπραγματεύεται μια περίπλοκη και ασυνήθιστη ιστορία αγάπης προσπαθώντας να προσελκύσει το νεανικό κοινό που αποζητά τα ρομάντζα. Αν πάλι έχεις περάσει τη φάση της εφηβείας δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να διακρίνεις κάτι παραπάνω από ένα παραμύθι αγάπης  που ξετυλίγεται.

Το cast των ηθοποιών αποτελείται κυρίως από φρέσκα ονόματα γεμάτα ζωντάνια που καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες του target group της ταινίας. Ο σκηνοθέτης, Andrew Niccol, που θεωρείται ειδικός στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας («Γκάτακα», «In Time») περιορίζεται σε φτωχά πλάνα και δεν καταφέρνει να μας τραβήξει την προσοχή. Αν κάτι σου κεντρίζει το μάτι είναι τα έντονα γαλάζια μάτια των εξωγήινων αλλά και πάλι από μόνο του αυτό δεν αρκεί για να σου κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον. Ακόμα ένα αδύναμο σημείο της ταινίας είναι οι μουσικές επιλογές οι οποίες δεν συμβαδίζουν με το στυλ του έργου και μόνο στους τίτλους τέλους ευχαριστιέσαι το soundtrack που αξίζει να ακούσεις.  Αν προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από το κλισέ δίδαγμα της ταινίας ότι η αγάπη νικάει πάντα στο τέλος μπορεί να δώσουμε βάσει στην ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και να μπορέσουμε να σεβαστούμε περισσότερο τον πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Άλκηστη – Αριάδνη Καρατσώρη

Ακολουθεί το trailer >> 

THE HOST Trailer 2013 Movie Teaser – Official [HD]

Δώσε μας feedback

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s